Hz. Peygamber (s.a) şöyle buyurmuştur: “Şehitlerin en hayırlısı Hz, Hamza'dır. Ondan sonra zâlim bir idarecinin huzuruna varıp Allah rızası için ona iyiliği emreden ve kötülükten meneden ve böyle yaptığından dolayı öldürülen bir kimsedir.”

28 ŞUBAT MAĞDURLARININ KOMİSYON TALEBİ basına yansıdı

Betül Soysal Bozdoğan yazdı. Darbelerle mücadelenin en önemli alt başlıklarından birinin darbe mağdurlarının mağduriyetini olabildiğince adalet kapsamında gidermek olduğunu vurgulayan Bozdoğan, devletin bu konuda önemli mesafe katettiğini belirtirken halen sorunlu olan 28 Şubat mağdurları hakkında ise şunları söylüyor: 28 Şubat Gönüllüleri Platformu Başkanı Şerife Kaya’nın ekibiyle birlikte hazırladığı raporu inceledim. Şerife Kaya, 2014’e kadar çıkarılan 13 adet kanunun mağduriyetleri giderme hususunda eksik kaldığını ifade ediyor ve bir komisyon kurularak her vakıanın kendi özelinde değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor.. Betül Soysal Bozdoğan'ın konuya ilişkin yazısı haber içeriğinde. Lutfen tıklayın.



28 Şubat mağduriyetleri yargıya mı taşınıyor

28 Şubat mağdurları yeni bir mücadelenin eşiğinde. Site Adminimiz Suzan ÇELİK de bu çerçevede, emekliliğinde de asgari ücrete mahkum edilişi nedeniyle hukuk girişiminde bulundu. Suzan ÇELİK konuya ilişkin olarak şunları söylüyor: "Devlet Memuru bulunduğum süreçte başörtüm nedeniyle görevde yükselme eğitimine alınmadım, zabıtada çalıştığım halde zabıta kadrosu alamadım ve ayrıca gazeteci-iletişimci olduğum halde norm kadro hakkım verilmedi.. Tüm bu hususları anlatan dilekçemi SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı'na sundum. Bir ay içinde cevap gelmezse ya da olumsuz cevap alırsam yargıya gideceğim" Konuya ilişkin belgeler haber içeriğinde mevcut.







Vakıflar Genel Müdürlüğü sokak çocukları üzerinden reklamını yaptı!

internet haber sitemizde ve buna bağlı twitter, facebook ve instagram adreslerinde yayınlanmak üzere İstanbul genelindeki sıbyan mektepleriyle ilgili bir araştırma sürdürmekteyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2000’li yıllarda yatırım programlarında şehir genelindeki sıbyan mekteplerinin çocuk evlerine dönüştürülmek üzere restorasyon işini gündeme almış ve bu konuda çeşitli çalışmalar yürütmüştü (haber içeriğinde belge mevcut). Ayrıca haber içeriğinde bu yerlerin sokak çocukları projelerinde değerlendirilmesi için yürütülmüş olan yazışmalar sunulmuştur. Zaten halihazırda yasalar gereği hayıreserlerinin aslına uygun kullanımı esastır. Hal böyle iken bugün için sıbyan mektepleri ya aslına uygun kullanılmamakta ya da restore edilmedikleri için yıkılmaya terk edilmektedir. Haber içeriğinde konuya ilişkin Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün tarafımıza cevabı (?) yazılar ve videolar sunulmuştur lutfen tıklayın.



İlim Yayma Cemiyeti'nden sıbyan mektebi ile ilgili tehdit gibi sözler; "dilim durursa başım rahat eder"

İlim Yayma Cemiyeti Eyüpsultan'daki Mihrişah Valide Sultan sıbyan mektebini aldı viraneye çevirdi bina yangın geçirdi restore edilerek yine ilim yayma cemiyeti‘ne verildi pislik içinde bahçeye koydukları yazıya bakar mısınız hem; dilim durursa başım rahat eder(!) Bina 1996 yılında Cumhurbaşkanı R. Tayyip ERDOĞAN'ın belediye başkanlığı döneminde restore edilmişti ve sıbyan mekteplerinin çocuk evlerine dönüştürüleceğine dair yatırım programı çalışmaları yürütülmüştü.. İlgili video ve Cumhurbaşkanı'na tweeter üzerinde açık çağrı haber içeriğinde sunulmuştur;


Gazeteci(?) İsmail SAYMAZ'ın sokak çocuklarını çocuktan saymama eylemi!

İsmail SAYMAZ 2002 yılında muhabir(?) iken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından bir yazıyla sokak çocuklarıyla ilgili çalışmaları sormuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına proje yürüten İstanbul Vakfı bir yazıyla karşılık vermiş ve doğal olarak habere ilişkin beklenti içine girilmişti. Ancak öyle olmadı o haber hiç yapılmadığı gibi Sokak Çocukları Proje Koordinatörü Suzan ÇELİK görevinin başından alınarak Mezbahaya sürgün edildi. Konuya ilişkin belgler haber içeriğinde sunulmuştur. (Not: Evrakların tarihlerine dikkat) Ayrıca konuya ilişkin tweetler sunulmuştur;